M/S Tumlaren o M/S Amigo

 

Torskturer.se

Bilder

   
   
   
   
   
 

 

 

Om Oss

 

 

År 2000 tog Ulf Gerdman över företaget. Ulf har varit sportfiskare i över 46 år ( aldrig yrkesfiskare ), och har all erforderlig kunskap, intyg och utbildning som Transportstyrelsen kräver för passagerartransport till havs. Målet är att visa så många som möjligt tjusningen med en tur på havet, att kroka en stor fisk, den härliga känslan av att vara på havsutflykt.

 

 

 

Våra båtar

 

M/S Tumlaren II samt M/S Amigo finns på Ön i Limhamn, Sundskajen. På sommaren utgår M/S Amigo även från Barsebäckshamn. Det finns ett antal fasta avgångar i veckan. Vi arbetar både lokalt, i hela Sverige samt i hela Europa.

 

 

M/S Tumlaren II. Den är klassad för 48 passagerare med 46 fiskeplatser längs relingen. Tumlaren II är byggd 1946 i Sverige som nordsjötrålare och har varit charter/turfiskeskepp sen 1997 med utgångshamn Helsingborg under annat namn.Tumlaren II är över 22 meter och skrovet i ek med överbyggnad i aluminium. Cafeterian rymmer ca 40 sittande och bra toalett och handtvätt finnes. Ett rejält skepp med bra fart. Mycket plats på däck för allehanda aktiviteter. 

 

 

 

M/S Amigo är byggd 1942 i Danmark som "snurrevadskutter". Som yrkesfiskefartyg hade fartyget många år Esbjerg som hemmahamn. Har varit charter/turfiskeskepp sedan 1992 i Danmark under annat namn med utgångshamn Köpenhamn. Amigo är över 18 meter lång och skrovet är byggt i ek med styrhus i aluminium. Cafeteria finns ombord med plats för 30 sittande. Toalett och handtvätt finns akterut i styrhuset. Skeppet påminner mycket om m/s Ekeskär men lite drygt 1 meter längre och större styrhus. Gott om plats på däck för våra aktiviteter.
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2008 Torskturer.se