M/S Tumlaren o M/S Amigo            

 

Torskturer.se

Bilder

   
   
   
   
   
 

 

 

 

Fisketips

 

Det är många som frågar oss om var vi skall fiska så vi tänkte vi kunde göra en liten "lathund".

 

Om vi börjar i januari så är det torsk vi fiskar ( det är huvudsakligen den vi beskriver i detta compendiet eftersom den fångas hela året ) då på djup från 12 meter ner till 40 meter ( det kan finnas sill också ). Februari och mars är likadana.

 

När vi kommer in i april kan det fortfarande fungera på djupt vatten stundtals men vi lägger mer kraft på djup mellan 8 och 15 meter, grundare ju närmre maj vi kommer.

 

Maj är oftast en riktigt bra månad på det grunda 5 till 10 meters djup med lätta utrustningar så man kan kasta ut lätta jiggar o drag en bra bit från båten och jigga in längs botten ( 28 gram till 100 gram beroende på hur starka strömmarna är ).

 

I början på maj får vi även massor av Horngäddor som är en fisk som är väldigt god framförallt rökt men även stekt eller inlagd i "aladåb".

 

Juni är också en bra månad på grunt vatten men det börjar även hända roliga ting på det djupa, så när juni närmar sig slutet är vi för det mesta ute på djupt vatten ( då är det pilkeutrustning modell lättare som gäller, 80 gram till 300 gram beroende på djup o strömmar )

 

Juli och augusti är det uteslutande på djupt vatten vi fiskar och fångar då även Makrill, Vittling o enstaka Koljor.

 

Det kan även komma andra arter som olika flatfiskar, Rötsimpa, Sej, Långa och när augusti närmar sig slutet, Sill i mängder.

 

September är en typisk sillamånad med mängder av sill och en del makrill. Vi fångar fortfarande Torsk bland sillen och när vi närmar oss slutet av september börjar vi testa på det grunda igen.

 

Oktober o november är bra månader på det grunda med roligt "jiggafiske" efter torsk mellan 1 och 8 kilo.

 

Vi har även meteturer efter flatfisk i okt o nov, Skrubba, Rödspätta, Sandskädda för att nämna några.

 

Är det någon som vill fiskar vi sill också i denna perioden, men på djupare vatten förståss.

 

December fångar vi torsken stundtals på grunt vatten och stundtals lite djupare, kan vara en rolig månad med bra fångster och bra storlek.

 

Denna skrivelse kan inte följas slaviskt då vädret har sina nycker och knuffar våra erfarenheter utanför ramarna, men överlag kör vi på detta viset.

 

Vi får Torsk året om och i perioder riktigt mycket, bästa fångst månaderna är juli och augusti och då skall man inte glömma att ta med kylväska och kylklabbar till fångsten.

 

Bra färger på det grunda är rött, gult o svart. På djupt vatten kan du hänga på vilken färg du vill och fånga fisk men du bör ha med iallafall en i silver. Upphängare/tackel kan vara bra och skall finnas i väskan när vi fiskar djupt. På det grunda kan en "fluga" vara bra som upphängare.

 

Vi ses vid relingen!.

 

Välkomna!.


 

 

 
 

 

 

Copyright ® 2008 Torskturer.se